miercuri, 28 octombrie 2009

Tele M = Tele SANTAJ (FOTO)


● Tele M sau santaj in direct, la televizor? ● Sub forma unui contract de publicitate, omul de afaceri Ioan Zapodeanu i-a bagat in buzunar lui Danut Prisecariu, patronul Tele M, 1,2 miliarde lei vechi, fara TVA ● Dupa ce Zapodeanu n-a mai platit taxa de protectie, Tele M a inceput sa-l toace pe latifundiarul iesean ● Ieri, la emisiunea "Martor Incomod" s-a consumat un nou episod din mascarada regizata de Prisecariu pentru a-l ataca pe Zapodeanu ● Cotidianul Buna Ziua Iasi prezinta in facsimil dovada Tele - Santajului practicat de postul de televiziune Tele M

Danut Prisecariu a scos botnita cainelui turbat si a pus postul de televiziune pe care-l detine, Tele M, sa-l toace pe Ioan Zapodeanu, latifundiarul iesean ce detine o avere care-l propulseaza in topul celor mai bogati oameni din Romania. De ce-l ataca Tele M pe Zapodeanu? Contractul de publicitate incheiat intre Zapodeanu si postul de televiziune Tele M a expirat, iar omul de afaceri iesean a refuzat sa-l prelungeasca. Un an de zile a platit bani grei lui Prisecariu. Cate 100 milioane pe luna, in total 1,2 miliarde lei, la care se adauga TVA. "Imediat dupa expirarea contractului a venit o doamna directoare de la Tele M care mi-a cerut sa reinnoiesc contractul. Am refuzat", a declarat ieri Ioan Zapodeanu. Dupa refuz, masina de tocat a lui Prisecariu, ce transmite pe frecventa Tele M, a inceput atacurile impotriva lui Zapodeanu. In cadrul unor emisiuni cu profil de investigatie au fost difuzate materiale in care erau descusute afacerile lui Zapodeanu. Emisiunile erau construite dupa acelasi tipar. Pe un fond muzical cu tonalitati grave, vocea de la Tele M arunca tot felul de acuzatii fara acoperire. Cuvinte precum "coruptie" sau "interese ascunse" au fost folosite numai pentru a fi creata imaginea unor fapte grave, poate chiar de natura penala. Pentru ca tabloul sa fie complet, in platou erau invitati numai adversari ai lui Zapodeanu de pe piata imobiliara. Inca din anul 2007, Tele M a inceput atacurile la adresa lui Zapodeanu. Ba ca Zapodeanu construia fara autorizatie, ba ca Zapodeanu a pus mana pe terenuri si cladiri prin metode obscure. Acesta a fost "hitul" care a rulat zile la rand pe Tele M. Brusc, atacurile s-au oprit. Zapodeanu i-a indesat in buzunare lui Prisecariu 1,2 miliarde lei. Cotidianul Buna Ziua Iasi prezinta in facsimil dovada Tele - Santajului practicat de postul de televiziune Tele M: contractul de publicitate semnat de Zapodeanu si directorul postului de televiziune Diana Negulescu, la data de 14 septembrie 2007.

Santajul se repeta

Zapodeanu a refuzat sa mai plateasca taxa de smecher lui Prisecariu, iar masina de tocat s-a pornit din nou. Ieri seara, la Tele M, in cadrul emisiunii "Martor Incomod", a fost lansata o noua serie de acuzatii la adresa lui Ioan Zapodeanu. Tele M a croit un scenariu in incercarea de a-l acuza pe Zapodeanu ca a cumparat de la un judecator drepturile succesorale cu 210 mii Euro, influentand astfel cursul unui proces. Probabil Tele M a cules informatia chiar din paginile cotidianului Buna Ziua Iasi, de unde au aflat ca Zapodeanu negociaza vanzarea unui teren in judetul Olt cu aproape 10 milioane Euro. In aceste conditii, este greu de imaginat ca judecatorul care i-a vandut lui Zapodeanu drepturile succesorale a fost mituit. Daca judecatorul ar fi obtinut o suma peste valoarea de piata, atunci s-ar fi putut vorbi de spaga, dar in conditiile de fata se poate spune chiar ca magistratul a fost pagubit. Acest lucru a fost remarcat si de Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, care a fost prezenta in studioul emisiunii "Martor Incomod". "Ati prezentat reportajul ca o fapta de coruptie grava, dar nu aveti nici o dovada. Peste decizia judecatorului s-a suprapus o decizie a instantei de control", s-a adresat Mona Pivniceru moderatorului emisiunii. Modul in care a fost regizat atacul la adresa lui Zapodeanu a fost remarcat si de avocatul Ionel Nechita. "Ati prezentat denaturat materialul. Terenul a fost vandut prin intermediul unei agentii imobiliare. In anul 2007, Zapodeanu a incheiat un contract de publicitate cu Tele M si acum n-a vrut sa mai plateasca taxa de smecher", a precizat avocatul Ionel Nechita. De asemenea, in studio a mai fost invitata avocata Silvia Mitrache, care se razboieste cu Zapodeanu in celebrul dosar Fisher. Miza o constituie mii de hectare de padure din zonele Tibanesti, Deleni si Harlau. Acuzatiile lansate de Tele M s-au bazat exclusiv pe declaratiile facute de aceasta Silvia Mitrache.

Zapodeanu nu cedeaza

De aceasta data, latifundiarul iesean nu s-a mai aratat dispus sa-i achite lui Danut Prisecariu taxa de smecher. Zapodeanu are de gand sa recurga la toate metodele legale pentru a demonstra ca informatiile aruncate pe piata de Tele M nu sunt reale si ca este vorba doar de o campanie media in spatele careia se ascund alte interese. Prezentatorul emisiunii "Martor Incomod", Mihai Popa, a declarat ca Zapodeanu a incercat sa-i ofere bani unui reporter de la Tele M pentru a opri difuzarea reportajului. "Eu nu i-am oferit bani nici unui reporter. Pentru cele afirmate de domnul Mihai Popa, ma pun la dispozitia organelor de cercetare penala pentru a stabili daca am dat sau nu mita. De ce reporterul de la Tele M nu a facut un denunt la Politie sau Parchet? Pe de alta parte, voi formula o plangere si voi cere ca domnul Mihai Popa, dar si fiecare reporter ori angajat al Tele M sa declare daca eu am incercat sa-i ofer bani. Dupa ce se va dovedi ca s-au spus minciuni, voi cere instantei pedepsirea celor care m-au calomniat", a spus Zapodeanu.

Publicitate? Pe Naiba! Taxa de protectie

De ce a incheiat Ioan Zapodeanu contract de publicitate cu postul de televiziune Tele M? Conform contractului, Zapodeanu, pentru suta de milioane platita lunar, putea sa apara, din postura de invitat, la o emisiune cu profil economic si la cea de sport. La momentul respectiv, in cadrul emisiunilor a fost facuta precizarea ca sunt publicitare? Nu! Acest fapt reprezinta o grava incalcare a legislatiei audiovizualului, iar Consiliul National al Audiovizualului trebuie sa aplice legea. Nu este pentru prima data cand Tele M incalca regulile CNA.

Reputat medic, prins in malaxorul de santaj

In incercarea de a crea impresia ca judecatorul vizat de televiziunea lui Prisecariu este de rea credinta, in cadrul emisiunii "Martor Incomod" s-a adus vorba despre sentinta data in dosarul prin care medicul Grigore Tinica a primit o casa in Copou. Despre reputatul cardiolog Grigore Tinica Tele M a sustinut ca a obligat Primaria sa-i vanda o vila din Copou, care era clasificata monument istoric, la pret de locuinta sociala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu